úterý 31. prosince 2013

Adventní Erfurt

První prosincový víkend jsme se vydali sto kilometrů na západ od Lipska, do Erfurtu - hlavního města spolkové země Durynsko (Thüringen). Historický Erfurt je zatím asi nejpůvabnější německé město, jaké jsem doposud navštívila. Najdete tu velmi krásné a zachovalé historické centrum, během bombardování za 2. světové války totiž Erfurt neutrpěl tak rozsáhlé škody jako jiná německá města. O adventu se tam konají také oblíbené vánoční trhy. 






Jednou z největších zajímavostí Erfurtu je most, na němž stojí domy. Pokud jdete po něm, ani si neuvědomíte, že je to most. Jdete zkrátka jen úzkou uličkou, která chvílemi připomíná tu Zlatou v Praze. 
A při pohledu zvenčí se pak nestačíte divit.












Erfurt tak jen završil mé letošní cestování po Durynsku, malebné spolkové zemi, jíž se díky jejímu velkému lesnímu bohatství přezdívá též Zelené srdce Německa. Doufám, že se mi brzké době podaří také pokochat se krásami Durynského lesa, který zaujímá vedle braniborského Spreewaldu přední příčku v mém seznamu míst, kam se chci vypravit na vandr.
Fotky z mých návštěv Eisenachu, Výmaru a Erfurtu najdete tady:

Pokud se vám Durynsko též zalíbilo, doporučuji si přečíst tento pěkný článek a do Durynska se vypravit. Nebudete litovat, je to krásná země plná kulturního dědictví a nádherné přírody.

Žádné komentáře:

Okomentovat